open-navfaktor-logo
search
Bit će predat Tužilaštvu
Poznati detalji hapšenja Okića: Pogledajte šta su istražitelji pronašli tokom pretresa
Policija Tuzlanskog kantona, po nalogu tužioca Tužilaštva TK uhapsila je sinoć Ferida Okića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. 
05.02.2023. u 13:54
get url
text

VEZANI TEKST - Akcija MUP-a TK: Uhapšen Ferid Okić, vođa prve zločinačke organizacije presuđene u BiH?

Kako je danas potvrđeno iz MUP-a TK, pripadnici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, sinoć, u tuzlanskom naselju Mihatovići, postupajući po usmenoj naredbi Općinskog suda u Tuzli, "izvršili pretresanje lica F. O., rođen 1967.godine, kao i kuće, zemljišta i ostalih pomoćnih objekata, te putničkog motornog vozila koje koristi".

- Tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), i to: dva veća pakovanja od PVC folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, šest vakum pakovanja od PVC folije sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drugu (u ukupnoj količini od 2.581 grama), kao i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

FOTO: MUP TK

- Zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela iz člana 238. stav 1. KZ F BiH, po nalogu postupajućeg tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, licu F. O. je oduzeta sloboda i isti će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj, biti predat u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje - naveli su iz MUP-a TK.

FOTO: MUP TK

Prema nezvaničnim informacijama, za oduzetu materiju sumnja se da se radi o amfetaminu, odnosno spidu, ali će ona svakako biti podvrgnuta vještačenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.