open-navfaktor-logo
search
Sud u Sarajevu
Pravosnažno osuđeni Lazarević, Grebo i Selimović: Plaćeno za posredovanje da policajac bude pušten iz pritvora
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je pravosnažnu presudu i osudio Stjepana Lazarevića na kaznu zatvora u trajanju od tri godine zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.
23.06.2023. u 15:08
get url
text

VEZANI TEKST - "Sređivao" da se policajci puste iz pritvora: Braci Lazareviću pet godina za uzimanje mita

Presudom mu se oduzima i imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 1.060 KM koje je dužan uplatiti u budžet FBiH.

- Pravosnažno je osuđen i Almir Grebo na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, dok je Muameru Selimoviću za isto djelo izrečena uvjetna osuda. Ranije je u predmetu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, osuđen i Memiš Hajdarević na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem - navedeno je u saopćenju Tužilaštva KS.

Oni su osuđeni da su u novembru 2021. godine od Stjepana Lazarevića tražili da korištenjem društvenog i utjecajnog položaja, posreduje kako bi Muamer Selimović, policijski službenik MUP-a KS, koji se nalazio u pritvoru, bio pušten na slobodu. Za ovu uslugu su Lazareviću obećali, a potom i dali novac u iznosu od 1.060 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.