open-navfaktor-logo
search
Nakon prijave MUP-a
Predmet protiv Željka Karana prioritet za Tužilaštvo RS-a
Prema nezvaničnim informacijama, Karanu se na teret stavlja da je uradio toksikološki nalaz na aparatu bez certifikata koji ne može otkriti tragove toksina u krv
28.09.2018. u 12:58
get url
text

Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva Republike Srpske preuzelo je od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predmet koji se odnosi na prijavu podnesenu protiv patologa Željka Karana.

Potvrđeno nam je ovo danas iz entitetskog Tužilaštva. Prijava je, kako saznajemo, podnesena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i krivično djelo nesavjestan rad u službi.

- Ovaj predmet, zbog velikog interesa javnosti, biće prioritet u radu tužilaštva, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno informisana. Više detalja u ovom trenutku nije moguće saopćiti - rekli su za Faktor u tužilaštvu.

Kao što smo ranije objavili, prijavu protiv Karana podnio je MUP RS-a, a u vezi sa slučajem Davida Dragičevića.

Karan je, kao što je poznato, obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića. Prema nezvaničnim informacijama, na teret mu se stavlja da je uradio toksikološki nalaz na aparatu bez certifikata koji ne može otkriti tragove toksina u krvi.

Kasniji toksikološki nalazi pobili su taj prvobitni, a koji je pokazao tragove opojnih sredstava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.