open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Preko BiH u EU prebacili tone droge: Za uhapšene u akciji "Sky" zatraženo produženje pritvora
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine je, u okviru predmeta kodnog naziva "Sky" koji se odnosi na međunarodnu operaciju u borbi protiv krijumčarenja velikih količina marihuane iz Crne Gore u BiH, te dalje prema EU, uputio je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za četvericu osumnjičenih.
03.04.2020. u 13:36
get url
text

Produženje pritvora predloženo je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te ponovno počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopćilo je Tužilaštvo BiH.

VEZANI TEKST - Detalji akcije "Sky": Finale ranijih operacija, zadat ozbiljan udarac narkomafiji

- Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i terete se da su djelujući kao organizirana kriminalna grupa, organizirali i realizirali više kamionskih transporta opojne droge marihuana, sa područja Albanije preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, te dalje prema Hrvatskoj i zemljama EU-a, a radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi. Provođenjem istrage Tužilaštvo BiH i partnerske agencije za provođenje zakona u BiH i zemljama regiona, dokumentirale su transporte više stotina kilograma ove opojne droge, te su u organiziranim akcijama izvršena presretanja, pronalazak i zaplijene velike količine opojne droge - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinjenjem krivičnih djela djela ostvarili nezakonitu imovinsku korist od najmanje 2,5 miliona KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.