open-navfaktor-logo
search
"Biološka opasnost"
Prekookeanski avion morao nazad u Atlantu, snimci ukazuju na putnika s proljevom
Prekookeanski let kompanije Delta Air Lines u petak bio je primoran da se okrene nakon što je putnik imao "medicinski problem".
05.09.2023. u 20:21
get url
text

No sudeći prema onome što su mediji objavili, medicinski problem je putnik s dijarejom, odnosno proljevom.

Avion je letio dva sata na osmosatnom putovanju od Atlante u SAD-u do Barselone u Španiji, kada je napravio polukružno okretanje, pokazuju podaci Flightradara24.

Audio prijenos između pilota i kontrole zračnog letenja podijelio je jedan entuzijasta avijacije na mreži X, nekadašnji Twitter, snimljen sa LiveATC.com, piše Insider.

Činilo se da snimak pokazuje da nije bilo tehničkog problema sa Airbusom A350.

- Ovo je problem biološke opasnosti - može se čuti kako pilot govori kontroli zračnog saobraćaja.

- Imali smo putnika koji je imao dijareju cijelim putem u avionu, pa žele da se vratimo u Atlantu - dodao je.

Avion se vratio i očišćen je. Putnici su stigli na odredište, u Barselonu, sa osam sati kašnjenja.

Delta je za Insider saopćila da je "medicinski problem" u avionu značio da se avion morao vratiti u Atlantu da bude očišćen, iako nije otkrila prirodu problema.

- Delta let 194 iz Atlante za Barselonu vratio se u Atlantu nakon medicinskog problema na letu - rekao je predstavnik aviokompanije.

- Naši timovi su radili što je brže moguće i sigurnije kako bi temeljito očistili avion i doveli naše klijente do konačnog odredišta. Iskreno se izvinjavamo našim klijentima zbog kašnjenja i neugodnosti za njihove planove putovanja - dodali su iz Delte.

Drugi mediji prenijeli su objave na društvenim mrežama ljudi koji su navodno bili upoznati sa situacijom na letu.

Jedna od njih je napisala da je njen partner bio na tom letu i da je užasno smrdilo. Druga osoba je napisala da su ih dočekali iz Hitne pomoći koja je iznijela bolesnog putnika.

- I supruga i ja smo bili na letu. Bio je nered. Piloti su donijeli ispravnu odluku da se okrenu. Terenska ekipa je iščupala tepih i stavila novi. S obzirom na okolnosti, posada na tlu je odradila odličan posao, zajedno sa pratiocima i pilotima - napisao je John Hurdt, prenosi danas Daily Mail.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.