open-navfaktor-logo
search
Akcija Tranzit
Pretresi i hapšenja u Istočnom Sarajevu zbog organizovanog kriminala i šverca droge
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru operativne akcije "Tranzit" na području Istočnog Sarajeva uhapsili dvije osobe zbog organizovanog kriminala i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.
23.11.2023. u 10:18
get url
text

Kako je saopćila SIPA, pretresen je stan i druge prostorije, kao i vozila, na pet lokacija u Istočnom Sarajevu.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

- Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje Bosne i Hercegovine sa područja Crne Gore, Srbije i Slovenije transportovali veću količinu opojne droge i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje mase opojne droge heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno tokom rada na predmetu, prikupljanjem obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija SKY i ANOM - naveli su iz SIPA-e.

Pretresi su realizirani na osnovu usmenog naloga Suda Bosne i Hercegovina i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa pripadnicma MUP-a RS-a i MUP-a Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.