open-navfaktor-logo
search
Saopćio MUP ZDK
Prijavljena tužilaštvu: Uposlenica KPZ Zenica iz kase uzajamne pomoći uzela 660.726,65 KM
Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, postupali po informaciji Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica o sumnji na nezakonito raspolaganje novcem kase uzajamne pomoći Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a ZDK.
01.06.2023. u 15:47
get url
text

- Nakon niza provedenih istražnih radnji, te prikupljenih dokaza, došlo se do osnova sumnje da je S.N., rođena 1960. godine, iz Zenice, počinila krivično djelo pronevjera u službi, na način što je kao predsjednica Izvršnog odbora i blagajnica kase uzajamne pomoći, u periodu od 2013. godine do januara 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvajala novac koji joj je povjeren u radu od strane korisnika kase uzajamne pomoći, te u navedenom periodu prisvojila novac u ukupnom iznosu od 660.726,65 KM, a koji iznos predstavlja ukupnu štetu za korisnike Kase uzajamne pomoći odnosno uposlenike Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Dana 01.06.2023. godine, službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju su u svojstvu osumnjičene ispitali S.N. na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv iste dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom i otkrivanju izvršioca - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.