open-navfaktor-logo
search
Nestao 17. maja
Pronađen bjegunac zbog kojega je belgijska vojska bila na nogama duže od mjesec
Tijelo belgijskog vojnika, koji je iskazivao ultradesničarske stavove, pronađeno je u šumi, više od mjesec dana nakon što je ukrao oružje iz vojne baze i nestao.
20.06.2021. u 22:20
get url
text

Jurgen Conings (46), koji je bio instruktor za gađanje, nađen je u blizini holandske granice, a policija je saopćila da se najvjerovatnije radi o smoubistvu.

- Želim da znaš da sam sve učinio da do ovoga ne dođe, ali nisam uspio. Ne mogu više ovako nastaviti. Ne mogu živjeti s lažima koje odlučuju o našim životima, o tome kako trebamo živjeti. Takozvana politička elita, sada uz potporu virologa, odlučuje kako ćemo ti i ja živjeti. Oni su posijali sjeme mržnje i frustracija više nego itko dosad. Znam da ću odjednom postati državni neprijatelj broj jedan. Tražit će me i jednom će me i pronaći - napisao je Conings prije nego je pobjegao iz kasarne.

Njega je od 17. maja tražilo na stotine policajaca i vojnika, jer je uputio prijetnje glavnom belgijskom virologu.

Tijelo je nađeno u Hoge Kempen nacionalnom parku, kod grada Dilsen-Stockemona.

I prije bjekstva ovaj simpatizer radikalnih desničara bio je pod prismotrom posebne belgijske jedinice, ali je ipak imao pristup vojnom naoružanju.

Virolog Marc Van Ranst, zbog upućenih prijetnji, zajedno sa svojom porodicom morapo je biti izmješten na sigurnu lokaciju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.