open-navfaktor-logo
search
Pretresi šest lokacija
Pronađeno oružje kojim je planirano ubistvo tužioca Tužilaštva BiH
Pripadnici MUP-a Republike Srpske po naredbi Suda Bosne i Hercegovine pretresli su šest lokacija na teritoriji Sokoca i Han Pijeska i tom prilikom kod jednog lica u Sokocu pronađeno je oružje: jedan snajper i jedna automatska puška.
28.10.2022. u 18:45
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA pretresala zatvor u Vojkovićima: Planirano ubistvo tužioca Čampare i načelnika banjalučke policije

Prema saznanjima ATV-a oružje je pronađeno u kući koja je u vlasništvu osobe inicijala M.Š.

Akciju koju po naredbi Suda BiH provodi MUP Republike Srpske, a u vezi je sa pretresima u zatvoru u Vojkovićima.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim Policijskim upravama kojom nalaže da se podignu mjere sigurnosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva, potvrdio je Kostrešević za ATV.

 - Od Državne agencije za istrage i zaštitu zaprimili smo saznanja da za sada neidentifikovana grupa pritvorenika iz predmeta koji se odnosi na dešifrovanje "Sky" aplikacija preuzima konkretne aktivnosti na organizaciju ubistava tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravka Čampare. Ubistvo se planira kao poruka tužiocima Tužilaštava BiH. Isti izvor ukazuje da ista grupa pritvorenika priprema i ubistvo neimenovanog načelnika Policije iz Banje Luke - rekao je Kostrešević. 

Pripadnici SIPA-e pretresli su danas nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, potvrđeno je Srni u SIPA-i.

Portparol SIPA-e Јelena Miovčić rekla je da su pretresi izvršeni po naredbi Suda i Tužilaštva BiH. Ona je dodala da će o onome što je tokom pretresa nađeno podnijeti izvještaj Tužilaštvu BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.