open-navfaktor-logo
search
Predmet Kodeks
"Samo glup ne vidi cilj": Dvojica od osam optuženih za šverc droge najavili priznanje krivice
Odbrana Vladimira Zečića i Petra Marjanovića, dvojice od osam optuženih u predmetu Kodeks za šverc kokaina i marihuane u Banjoj Luci, danas su najavili da pregovaraju sa Okružnim javnim tužilaštvom o zaključenju sporazuma o priznanju kivice.
17.05.2022. u 13:56
get url
text

Njihovi branioci zatražili su, na današnjem početku suđenja ovoj grupi, da se promijeni raspored izvođenja dokaza i da se oni saslušaju već na narednom ročištu, prije početka dokaznog postupka tužilaštva.

Tome se usprotivila odbrana ostalih optuženih, a advokat Živko Bojić je ocijenio da je "jasno koji je cilj takvog poteza i da samo glup čovjek to ne uviđa", kao i da je ovaj dvojac ranije saslušavan više puta i da su svaki put "dodavali u izjavi".

Optužnicom su obuhvaćeni Milorad Vuković zvani Luis kao prvooptuženi, te Luka Brković, Filip Bojić, Goran Đurica, Petar Marjanović, Vladimir Zečić, Saša Mirković i Aljoša Marić.

Terete se da su zajedno, u periodu od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine, na području Banje Luke neovlašteno nabavljali, držali radi prodaje , posredovali i prodavali kokain i marihuanu.

Navodi se da su Vuković i Brković nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu predavao Marjanoviću i Đurici.

U optužnici stoji i da je kokain u nekoliko navrata preuziman u objektu jednog banjalučkgo fitnes centra i teretane, gdje je miješan sa drugim supstancama kako bi povećali količinu, pa su je vagali i pakovali u pakovanja od po jedan gram koji je koštao oko 100 KM.

U optužnici je detaljno opisano na koji način, na kojim mjestima i za koje iznose su kokain i marihuana preuzimani i prodavani krajnjim korisnicma, te ko je u grupi imao koju ulogu.

Tužilac Dalibor Vrećo danas je pročitao optužnicu i najavio saslušanje 43 svjedoka, kao i brojne materijalne dokaze.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.