open-navfaktor-logo
search
Akcija Brend IV
SIPA pretresla šest lokacija u tri bh. grada, uhapšeno šest osoba zbog zloupotrebe položaja i primanja dara
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u sklopu operativne akcije "Brend IV", na području Banja Luke, Bosanske Gradiške i Prnjavora pretresli poslovne i stambene objekte i pokretne stvari na šest lokacija, saopćeno je iz SIPA-e.
21.12.2022. u 16:39
get url
text

Uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanja dara i drugih oblika koristi.

Uhapšeni su sprovedeni u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih, nakon čega će u zakonskom roku biti predati na daljnju nadležnost Tužilašvu Bosne i Hercegovine.

- Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Navedena operativna akcija je realizovana po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa policijskom službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - navedeno je u saopćenju.

Ranije danas je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine saopćeno da policijski službenici SIPA-e na području Banje Luke provode akciju koja je usmjerena na ukupno šest osumnjičenih osoba, uposlenih u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.