open-navfaktor-logo
search
Prebačen u KPZ
Slavenu Dakiću određen jednomjesečni pritvor
Vozilo "range rover" sporne noći nije ni bilo na mjestu ubistva policajaca, već se dovodi u vezu sa pokušajem krađe vozila u općini Centar, koja se dogodila ranije iste te noći
08.11.2018. u 15:24
get url
text

{$galerijaFotografija}

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću sa Sokoca, koji je uhapšen nakon policijske potjere u Rogatici, a kojem se na teret stavljaju krivična djela teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Ovu informaciju potvrdila nam je njegova advokatica Belma Balijagić - Džuho, koja je kazala da je Dakić prebačen u pritvorsku jedinicu sarajevskog KPZ-a.

Dakić je, podsjećamo, uhapšen u "range roveru" koji je ukraden na području kantona Sarajevo 12. septembra, a koji je uočen u Sarajevu u noći ubistva dvojice policajaca na Alipašinom Polju.

Međutim, kako je gostujući na jednoj od TV-stanica sinoć kazao komesar Uprave policije MUP-a KS Mevludin Halilović , to vozilo sporne noći nije ni bilo na mjestu ubistva policajaca, već se dovodi u vezu sa pokušajem krađe vozila u općini Centar, koja se dogodila ranije iste te noći.

Vozilo je, navodno, napustilo Sarajevo 40-tak minuta prije ubistva policajaca.

Tužilaštvo je pritvor za Dakića tražilo zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, budući da se i ranije dovodio u vezu s krađama vozila, kao i da je jedan od optuženih u predmetu "Volan" koji se trenutno vodi protiv članova automafije u Sudu BiH.

Prijedlogu se usprotivila njegova braniteljica, kazavši da Dakić nije osuđen za ta krivična djela, te da je on još pod presumpcijom nevinosti u predmetu "Volan".

Dakić se složio s njenim izlaganje, te naveo da "nema ništa s ubistvom policajaca, niti bilo čim".

rociste-slaven-dakic-07112018-JB-0J4A3502.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.