open-navfaktor-logo
search
Elektroprivreda BiH
Snabdijevanje strujom: Novih 179 radnika 14 dana neće izaći iz termo i hidroelektrana
Nakon kućne izolacije i medicinske opservacije, u proizvodne objekte JP Elektroprivreda BiH ulazi nova grupa od 179 radnika koji će zamijeniti 167  kolega koji su proveli 14 dana u radnoj izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama. 
07.04.2020. u 15:11
get url
text

S ciljem stabilnog i kontinuiranog snabdijevanja električnom energijom u vrijeme pandemije COVID 19, proces rada u proizvodnim jedinicama JP Elektroprivreda BiH odvija se po principu tzv. zatvorenog ciklusa, koji podrazumijeva potpunu izolaciju zaposlenika u prostorima termoelektrana i hidroelektrana na period od 14 dana. 

Radeći u dvije smjene po režimu 12/12 sati, u prostorima TE "Tuzla" u radnoj izolaciji će biti 119 zaposlenika, TE "Kakanj" 34, hidoelektranama na Neretvi 16, te malim hidroelektranama u elektrodistribucijama Bihać i Tuzla 10 zaposlenika. 

Radnicima koji borave izolaciji u proizvodnim jedinicama obezbjeđeni su svi uslovi neophodni za rad i boravak. JP Elektroprivreda BiH prilagodila je svoje poslovanje aktuelnoj situaciji i djeluje u skladu sa preporukama nadležnih organa. 

Zahvaljujući visokoj pogonskoj spremnosti proizvodnih i distributivnih kapaciteta, proizvodnja električne energije odvija se kontinuirano čime je obezbjeđena stabilnost elektroenergetskog sistema i uredno snabdijevanje kupaca, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.