open-navfaktor-logo
search
U teškom stanju
Snimak trovanja Putinovog kritičara šokirao svijet: Popio je crni čaj, a onda su u avionu krenuli jezivi krici
Ljekari se bore za život Alexeia Navalnya, ruskog opozicionog lidera i žestokog kritičara Vladimira Putina, kojem je pozlilo u avionu nakon što je, kako se sumnja, otrovan. Na letu je nastala opća histerija.
20.08.2020. u 16:08
get url
text

- Pretpostavljamo da su Alexeia otrovali nečim što su sipali u čaj. To je bilo jedino što je pio od jutros. Ljekari govore da se otrov brže apsorbovao preko vruće tečnosti - saopćila je portparolka Fonda za borbu protiv korupcije Kira Jarmiš.

Jedino što je konzumirao prije leta, i općenito cijelo jutro, bilo je crni čaj. Snimljen je kako pije čaj, a njegovi saradnici tvrde kako je to jedino što je konzumirao to jutro. 

Zamjenik načelnika bolnice u kojoj je Navalny smješten nije potvrdio ove navode, već je rekao da ljekari, između ostalog, pokušavaju da utvrde i da li trovanje razlog što je Navalny u teškom stanju.

Putnici koji su bili u avionu koji je leteo iz Tomska u Moskvu tvrde da mu je pozlilo tokom leta, zbog čega su hitno morali da slete u Omsk.

Jedan od putnika kaže da je Navalnyom toliko bilo loše da je počeo urlati od bolova.

- Nedugo nakon što smo poletjeli on je otišao u toalet i nije više izlazio. Vrištao je od bolova. Nije rekao šta mu se tačno dogodilo, samo je vrištao. Sletjeli smo u Omsku, tu je bila hitna pomoć - rekao je Pavel Lebedev za Sky News.

Prema rečima Jarmiševe,Navalnyi je priključen na respirator, i dalje je bez svijesti.

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski rekao je Sputnjiku da je Navalnyi na intenzivnoj njezi i da je njegovo stanje teško.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.