open-navfaktor-logo
search
Uhapšeni su
Srbijanac i Banjalučanin pijani i drogirani bježali od policije u Banjoj Luci
Banjalučka policija uhapsila je jučer državljanina Srbije D. B. koji je osumnjičen da je pijan, sa oko 2,66 promila alkohola u krvi, bježao od policije, a utvrđeno mu je i prisustvo kokaina u organizmu.
19.01.2024. u 12:28
get url
text

Iz PU Banja Luka je saopćeno da su njihovi pripadnici sinoć oko 23 sata u Karađorđevoj ulici uočili D. B. koji je potom počeo bježati i oglušio se o policijsko naređenje da se zaustavi.

Ubrzo je stignut i uhapšen.

- Osumnjičeni je podvgrnut ispitivanju na prisustvo alkohola i utvrđeno je 2,66 promila alkohola u organizmu. Takođe, podvrgnut je ispitivanju na prisustvo opojnih droga i utvrđeno je prisustvo kokaina u organizmu - saopćeno je iz policije.

O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka – Odjeljenje za prekršaje i dežurni inspektor Terenskog centra za strance.

Također, u ulici Sime Miljuša u Banjoj Luci oko 22.20 sati uočen je Banjalučanin M. B. koji je također počeo bježati nakon što je primijetio policiju.

Kada je uhapšen, utvrđeno mu je 2,25 g/kg alkohola u organizmu, kao i prisustvo droga THC i amfetamin.

Obojici se na teret stavljaju prekršaji ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz Zakona o javnom redu i miru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.