open-navfaktor-logo
search
Mještani u šoku
Šta se dešavalo kobnog dana u Laktašima: Osumnjičeni za ubistvo cijeli dan pio, pokušao provaliti u komšijske kuće
Mještani Koljana kod Laktaša danas u šoku prepričavaju detalje iz proteklih nekoliko dana, nakon što je sinoć rasvijetljeno da je njihov komšija Bogdan Vajukić (23) osumnjičen za ubistvo Gojka Veselića (76) kojeg je bacio u bunar pored žrtvine kuće.
27.01.2021. u 12:50
get url
text

Kao što smo ranije objavili, Veselić je posljednji put viđen u nedjelju, a nakon što je porodica njegov nestanak prijavila policiji, počelo se odmotavati klupko ovog zločina, te je Vajukić uhapšen.

VEZANI TEKST - Ubistvo u Laktašima: Naređena obukcija ubijenog starca čije je tijelo nađeno u bunaru

Prema riječima mještanke Danice Stanić i njene kćerke Gordane, osumnjičeni je u nedjelju pokušao provaliti i u njenu kuću, a netom prije toga u još jednu. Sve se dešavalo u nedjelju oko 18.30 sati.

- Prvo smo čuli galamu u daljini, a onda auto čiji su farovi bili ugašeni. Iznenada je neko banuo na vrata. Počeo je da lupa i razbija, a majka i ja smo se uplašile. Onda je rukom razbio staklo na vratima, provukao ruku i iznutra pokušavao da otključa - plačnim glasom je ispričala Gordana.

Počela je da viče "milicija", a onda pozvala supruga.

- Valjda je čuo da nekog zovemo i onda je sam otišao - navela je Gordana.

Dodala je sa su njen muž i sin ubrzo stigli, a za njima i Vajukićevo društvo s kojim je cijeli dan pio, a koji su im se tada počeli izvinjavati zbog svega, kao i policija koja je došla po njihovoj prijavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.