open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Steinmeier i Erdogan o Izraelu i Palestini: Struktura dvije države jedino je rješenje za trajni mir
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je tokom sastanka s njemačkim predsjednikom Frank-Walterom Steinmeierom izjavio da se izraelski napadi na palestinske zemlje moraju okončati i da je važna reakcija cijelog svijeta na kršenje ljudskih prava, javlja Anadolija.
17.11.2023. u 19:45
get url
text

Kako je saopćeno iz Direkcije za komunikacije, na sastanku održanom u predsjedničkoj palati Bellevue u Njemačkoj razgovarali su o napadima Izraela na Gazu, bilateralnim odnosima Turske i Njemačke i globalnim pitanjima.

Erdogan je tokom sastanka izjavio da se izraelski napadi na palestinske zemlje moraju okončati i da je važna reakcija cijelog svijeta na kršenje ljudskih prava.

Naveo je da treba odmah uspostaviti primirje u regionu i dostaviti humanitarnu pomoć te da čovječanstvo gubi svaki dan dok se krvoproliće ne zaustavi.

Dvojica lidera su istakli da su se složili da je struktura dvije države jedino rješenje za trajni mir te su se složili da rade zajedno na osiguranju primirja u regionu i da se u region što prije dostavi humanitarna pomoć.

Erdogan je doputovao u petak u Berlin na ključne razgovore s njemačkim liderima o ratu u Gazi i regionalnim dešavanjima.

Posjeta dolazi usred sve snažnijeg međunarodnog negodovanja zbog izraelske vojne akcije u Gazi, koja je do sada odnijela više od 11.500 života, od kojih su mnogi djeca i žene.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.