open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno
Stojanoviću brzo "leti" vrijeme ili svjesno opet spinuje i podmeće Islamskoj zajednici u BiH?
Kad god se ukaže prilika, ti spin "ispali". Time se očito vodi SDP-ov Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine. 
15.03.2023. u 13:39
get url
text

VEZANI TEKST - Vlažni snovi partijskog aparatčika: Stojanović bi da Bošnjaci biraju između države i džamije, kritičare da "mrak pojede"

Prije nepunih mjesec dana Stojanović je na Face TV-u između ostalog izjavio: 

- To je ono gdje SDA uvijek presudi da je važnije biti Bošnjak, a ne Bosna i Hercegovina, da je važnije ići u džamiju, a ne država...

Burno je reagirala javnost, prije svega Bošnjaci-muslimani, ali reagirala je dan nakon tog intervjua i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Njegova izjava je protumačena u većem dijelu javnosti kao podlo suprotstavljanje Bošnjaka državi Bosni i Hercegovini i suprotstavljanje vjernika-muslimana državi BiH te da se od njih očekuje da biraju između države i nacionalne, odnosno vjerske pripadnosti.

VEZANI TEKST - Rijaset IZ u BiH: Stojanovićeva izjava je prikriveni oblik islamofobije

Potpuno nevjerovatno i suludo, kao da cijela javnost tome nije svjedočila prošlog mjeseca, Stojanović sada tvrdi da je Islamska zajednica reagirala na njegovu izjavu od prije godinu, kao da se taj intervju 24. februara na Face TV-u nije ni desio?!

Pritom Stojanović Islamskoj zajednici u BiH, kao što to radi "Trojka" već duže vrijeme, podmeće i spinuje pa sugerira da se IZ u BiH sada sjetila reagirati, nakon godinu dana i to zbog formiranja Federalne vlade?! Bez imalo stida Stojanović kleveće Islamsku zajednicu u BiH, a sve s ciljem da bi ju prokazao kao organizaciju koja se bavi i upliće u dnevnopolitička pitanja zarad interesa pojedinih stranaka ili protiv interesa pojedinih stranaka!?

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.