open-navfaktor-logo
search
Mučna akcija
Stolac: Počelo izvlačenje vozila nestalih mladića iz Bregave
U Stocu je započela akcija izvlačenja terenca u kojem su se, kako se sumnja, nalazila dvojica mladića iz tog gradića, a čiji nestanak je policiji prijavljen u noći sa nedjelje na ponedjeljak. 
13.02.2024. u 10:52
get url
text

Potraga je započeta jučer, nakon što su u jutarnjim satima pronađeni tragovi slijetanja vozila u rijeku Bregavu, ali je zbog nabujale i zamućene rijeke odložena do danas, kada je nastavljena u jutarnjim satima. 

Podsjetimo, jučer je magnet koji je pušten u rijeku zakačio metalni predmet, te se posumnjalo da se radi o vozilu, ali ronioci nisu mogli obaviti svoj posao.

FOTO: Stolac City

Od jutros od 9 sati traju napori da se vozilo izvuče. Vremenske prilike su se danas poboljšale, ali Bregava je i dalje mutna i otežava izvlačenje.

Na mjestu događaja je, kako javlja lokalni portal Stolac City i dizalica, koja će pokušati izvući vozilo, nakon što ga ronioci pripreme.  

U aktivnostima oko pronalaženja nestalih osoba učestvuju policija iz Stoca, DVD Stolac, dva ronilačka kluba iz Mostara, GSS Čapljina i GSS Čitluk.

Ronioci iz Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo trebali bi se danas pridružiti ostalim formiranim timovima za pronalaženje nestalih osoba.

Više stotina građana Stoca čeka razvoj događaja na Bregavi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.