open-navfaktor-logo
search
Odbrana saglasna
Sud BiH produžio mjere zabrane optuženima u predmetu "Dženan Memić"
U Sudu BiH završeno je ročište za petero optuženih u slučaju "Dženan Memić". Produžene su mjere zabrane za Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Josipa Barića, Muamera Ožegovića i Alisu Ramić (djevojački Mutap).
05.08.2021. u 15:06
get url
text

To znači da će se svi optuženi braniti sa slobode, a odbrana se usaglasila sa ovom odlukom.

Mjere zabrane podrazumijevaju napuštanje mjesta prebivališta i zabrana sastajanja sa svjedocima iz optužnice te međusobno sastajanje. Naloženo je obavezno javljanje policijskoj upravi za Alisu Ramić, Josipa Barića i Muamera Ožegovića te provjera mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta dva puta dnevno za Zijada Mutapa i Hasana Dupovca.

Kada je riječ o zabrani međusobne komunikacije ona je dozvoljena Alisi Ramić i Zijadu Mutapu jer je riječ o ocu i kćerki. Također, Alisa Ramić može napustiti i Općinu Stari Grad kako bi išla na zdravstvene preglede u Općini Centar.

Svi navedeni su optuženi za organizovani kriminal i sprečavanje otkrivanja i dokazivanja uzroka stradanja mladića.

Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić, koja je sa Dženanom zajedno bila u noći kada je on stradao 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži te protiv pripadnika MUP-a KS Hasana Dupovca i Josipa Barića kao i protiv Muamera Ožegovića koji je radio kao recepcioner u hotelu Crystal u noći kada je stradao Dženan.

Uoči samog ročišta Muriz, otac Dženana Memića, rekao je za N1 kako očekuje da se optuženima odredi pritvor danas. To se ipak nije desilo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.