open-navfaktor-logo
search
MUP USK
Sukobili se migranti u centru Lipa kod Bihaća, jedan ubijen, drugi teže povrijeđen
Jedna osoba je ubijena, a druga zadobila teže povrede u sinoćnjem međusobnom sukobu migranata u Privremenom prihvatnom centru Lipa kod Bihaća - potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona.
22.01.2024. u 11:20
get url
text

- Policijska stanica u Bihaću zaprimila je prijavu vođe tima na osiguranju Prihvatnog centra Lipa iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Oko 18 sati i 40 minuta dojavljeno je kako je unutar samog Centra došlo do međusobnog fizičkog sukoba između grupe migranata, te da ima povrijeđenih. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive policijske snage i situacija je vrlo brzo stavljena pod kontrolu. Međutim, konstatirano je i da su dvije osobe teško povrijeđene, te su odmah vozilima Hitne pomoći transportovane u Kantonalnu bolnicu u Bihaću - izjavio je glasnogovornik Policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Kasnije u toku noći, jedna od povrijeđenih osoba, nažalost podlegla je zadobijenim povredama.

- Taj strani državljanin zadobio je povrede u predjelu grudnog koša, a nanesene su hladnim oružjem - nožem. Informaciju da je preminuo, dobili smo sinoć oko 22 sata i 30 minuta. Drugoj osobi nanijete su povrede ruke i ona nije životno ugrožena. Prema do sada prikupljenim informacijama, radi se o grupi migranata iz Sirije, tako da je pretpostavka da su i ove dvije osobe iz iste zemlje - kazao je Šiljdedić.

Policijski službenici i dalje provode kriminalističku istragu krivičnog djela – ubistvo, te će više informacija o ovom događaju i razlozima tragičnog ishoda, biti poznato po završetku svih istražnih radnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.