open-navfaktor-logo
search
Istočna Ilidža
"Sve ću vas pobiti ako mi ne date novac": Drogiran tukao djeda i babu, isjekao ih nožem i komadom tanjira
Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Osnovnom sudu u Sokocu prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv R. D., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.
05.09.2023. u 22:46
get url
text

On se sumnjiči da je 30. augusta popodne na području općine Istočna Ilidža u porodičnoj kući na adresi Mladička primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoga djeda R. B. i svoje babe R. G., na način da im je uputio riječi prijetećeg sadržaja: "Ja ću vas sve ubiti ako mi odmah ne date novac".

Potom je, pod uticajem opojnih droga polupao stvari po kući, nakon čega je fizički napao svoga djeda R. B. i pomoću noža mu nanio povrede u lijeve ruke, koje su konstatovane ljekarskim nalazom, a zatim je fizički napao svoju babu R. G. kojoj je pomoću komada polomljenog tanjira nanio povrede u vidu posjekotine desne ruke, koje su konstatovane ljekarskim nalazom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

- Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome, da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna - saopćeno je iz Tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.