open-navfaktor-logo
search
Ne želi se vratiti
Turist ostavio 500 eura bakšiša, konobar ga napao jer je dao premalo
Bogati italijanski turist zakleo se da se nikada više neće vratiti u Saint-Tropez, glamurozno ljetovalište na francuskoj rivijeri, nakon što ga je, prema njegovim tvrdnjama, konobar izvrijeđao i potjerao zbog bakšiša koji je ostavio.
16.08.2023. u 16:44
get url
text

Iako je čovjek, opisan kao "vrlo bogat" u lokalnim medijima, smatrao da je njegov bakšiš od 429 funti (500 eura) dosta velikodušan, konobar koji ga je, kako turist tvrdi, slijedio do parkinga restorana, navodno mu je rekao da ta svota "nije dovoljna" i naružio ga što nije ostavio barem 859 funti (1.000) eura.

Prijatelj italijanskog turiste, čije ime nije objavljeno, izjavio je za francuski list Nice Matin:

- On je mislio da je bio velikodušan ostavivši 500 eura, umjesto toga su ga izgrdili. Konobar mu je rekao da to nije dovoljno i da može "uložiti još malo truda" kako bi dosegao 1.000 eura jer je to bliže 20 posto ukupnog iznosa njegovog računa.

Francuski list također izvještava o turistu koji tvrdi da je bio u restoranu koji je od gostiju tražio da potroše najmanje 1.288 funti (1.500 eura) po osobi ako žele večerati tamo.

Poput bogatog Italijana, i ovaj posjetitelj se zakleo da se neće vratiti u Saint-Tropez.

Vijesti o ovakvim događanjima potaknule su gradonačelnicu Saint-Tropeza, Sylvie Siri, da pokrene inicijativu nazvanu Sygnal Conso, koja će restoranima pružiti jedinstvene QR kodove kako bi klijenti lako mogli prijaviti "nepravedne komercijalne prakse".

Gradonačelnica Siri nazvala je ponašanje određenih lokalnih restorana, o kojem su izvijestili gosti, "pokušajem prevare" koja može nanijeti "puno štete" ovom ljetovalištu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.