open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas oblačno, kiša tokom noći na četvrtak: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme.
17.01.2024. u 07:50
get url
text

Kiša se očekuje u Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne, uglavnom tokom noći na četvrtak, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak su izgledni i jaki udari juga.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu od pet do devet, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko minus jedan, a najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni Celzijusa.

Nastavlja se period promjenjivih i lošijih biometeoroloških prilika. Prvi dio dana će biti ugodniji, u poslijepodnevnim i večernjim satima opća slika će se pogoršati.

Jačanje južine i natprosječna toplina, također će negativno djelovati na hronične bolesnike. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, malaksalost, reumatski i bolovi na mjestima povreda, problemi sa snom.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom. Prijepodne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka većinom između tri i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni Celzijusa.

U petak kiša uglavnom u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od osam do 14 stepeni Celzijusa.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu može pasti i malo kiše, a u centralnim i istočnim područjima i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus šest i nula, na jugu do šest, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus tri i tri, na jugu do sedam stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.