open-navfaktor-logo
search
Treća uspješna akcija
U Busovači i Vitezu pronađeno oko pet kg spida, uhapšene tri osobe
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PU Kiseljak, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, pretresli su četiri lokacije na području općina Vitez i Busovača. Tom prilikom je pronađeno oko pet kilograma kg materije za koju se sumnja da je opojna droga spid.
24.12.2021. u 10:22
get url
text

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su A. Z. rođen 1994. godine i T. B. rođen 2003. godine, obojica iz Busovače, te J. H. rođen 1995. godine iz Viteza.

- U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje. Važno je napomenuti da je ovo treća akcija u ovoj godini koja je imala za rezultat pronalazak veće količine opojnih droga. U prethodne dvije akcije pronađeno je ukupno oko 22 kilograma opojne droge spid - naglasili su iz MUP-a SBK.

Radi se o nastavku koordiniranih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

- Sa ovakvim i sličnim aktivnostima policijski službenici će nastaviti i u narednom periodu - najavljuju iz MUP-a SBK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.