open-navfaktor-logo
search
Akcija FUP-a
U Konjicu uhapšeni Sarajlija i Jablaničanin, na plantaži pronađeno 160 stabljika kanabisa
Policijski službenici Federalne uprave policije su tokom jučerašnjeg dana s ciljem sprečavanja proizvodnje opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Konjica, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je iz FUP-a.
02.08.2023. u 11:45
get url
text
kanabis, Konjic
kanabis, Konjic

- U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Konjicu izvršen je pretres na području Konjica – Boračko jezero, te su tom prilikom slobode lišene dvije osobe iz Sarajeva i Jablanice inicijala S.D. (1982) i A.B. (1987), dok se za jednom osobom traga, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela, kojom prilikom je pronađena opojna droga kanabis. 

Navedene osobe se sumnjiče da su na području HNK, područja grada Konjica tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodili opojnu drogu kanabis na način da su na više lokacija uspostavili plantaže na kojima je tokom pretresa i uviđaja pronađeno i zaplijenjeno 160 stabljika opojne droge kanabis, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom. Predmetne osobe su kriminalistički obrađene, te će o njihovom daljem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Veliki doprinos u realizaciji navedenih aktivnosti dali su policijski službenici MUP-a HNK i PU Konjic, saopćeno je iz Federalne uprave policije. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.