open-navfaktor-logo
search
MUP HNK
U Mostaru "digli" dva "golfa", jedan nađen zapaljen za drugim se traga
Interesantno je da za vrijeme dok je vozilo bilo u rukama kradljivaca policija nije zabilježila nijedno krivično djelo, pa nije baš jasno zbog čega je ono zapaljeno
06.11.2018. u 10:59
get url
text

U Mostaru su tokom protekle noći ukradena dva vozila, od kojih je jedno već zapaljeno, dok se za drugim intenzivno traga.

Zanimljivo je da se u oba slučaja radi o vozilima "golf 2", a nestali su sa dvije različite lokacije. Obje krađe primijećene su jutros i prijavljene policiji oko 8 sati.

U roku od par sati, "golf 2" u vlasništvu N.DŽ. koji je nestao sa parkinga u ulici Muje Pašića, pronađen je zapaljen nedaleko od mjesta krađe, na lokalitetu Sjevernog logora, u blizini Medicinske škole. Na mjestu događaja obavljen je uviđaj, a vozilo je prebačeno u PU Mostar.

Nezvanično saznajemo da je u oba slučaja policija pronašla tragove obijanja, a prema riječima izvora upoznatog s istragom, zasad sve upućuje da iza krađa stoje iste osobe.

Za vozilom u vlasništvu J. P. koje je bilo parkirano u ulici Akademika Ivana Zovke policija još traga.

Interesantno je da za vrijeme dok je vozilo bilo u rukama kradljivaca policija nije zabilježila nijedno krivično djelo, pa nije baš jasno zbog čega je ono zapaljeno.

U koje svrhe će biti korišteno drugo ukradeno vozilo može se samo nagađati.

Podsjetimo, prije nekoliko noći u Titovoj ulici u Mostaru je također ukraden "golf 2", dok su razbojnici nakon eksplozije bankomata u naselju Centar 2 s mjesta događaja također pobjegli vozilom istog tipa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.