open-navfaktor-logo
search
MUP KS
U Prištini uhapšen i drugi osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića
Još jedan osumnjičeni za učešće u tuči u kojoj je ubijen Jasmin Berović u ilidžanskom naselju Otes uhapšen je na Kosovu, potvrđeno je iz MUP-a KS.
27.11.2020. u 14:38
get url
text

- Prikupljajući operativna i kriminalističko-obavještajna saznanja i informacije na identifikaciji, lociranju i pronalasku osumnjičenih za ubistvo i dva pokušaja ubistva na području Ilidže, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo intenzivnim radom pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, došli su do saznanja da se jedno lice koje se dovodi u vezu sa ovim krivičnim djelima, nalazi u Prištini, na području Kosova.

VEZANI TEKST - U Beogradu uhapšen Marokanac osumnjičen za ubistvo Jasmina Berovića u Sarajevu

Na zahtjev Uprave policije MUP-a KS on je lišen slobode od prištinske policije u blizini jedne devastirane kuće u naselju Emšir, te se, u saradnji sa nadležnim institucijama, poduzimaju dalje mjere i radnje na njegovom izručenju.

Rezultat ovog i jučerašnjeg lišenja slobode jeste direktna saradnja koja je ostvarena između policije KS i srbijanske, odnosno, kosovske policije.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti istražitelji Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su više dana boravili na području Republike Srbije ostvarujući direktnu i neposrednu saradnju sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srbije.

Nastavlja se dalji rad na ovom predmetu, kao i pronalasku trećeg lica koje se dovodi u vezu sa izvršenim krivičnim djelima - saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, u Beogradu je jučer MUP Srbije uhapsio jednog državljanina Maroka, koji se sumnjiči za učešće u ovom ubistvu i pokušaju ubistva.

Njemu je određen 48-satni pritvor i pokrenuta je procedura njegovog izručenja u BiH.

U incidentu, koji se dogodio u prošlu srijedu su, kao što je poznato, učestvovala trojica stranih državljana, odnosno migranata i pet bh. državljana.

Nakon što migranti nisu željeli napustiti kafić koji drži Berovićev brat, on ih je sa prijateljima izbacio. Nakon toga je u bašti kafića došlo do tuče i potezanja noževa.

Berović je podlegao na mjestu, dok su njegovi prijatelji Husein Džilić i Tarik Džamalija teže povrijeđeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.