open-navfaktor-logo
search
Brčko
U Savi nađen čamac, traga se za tijelima dvojice ribara, u međuvremenu prijavljen nestanak još jedne osobe
U rijeci Savi u blizini brčanskog naselja Gredice pronađen je čamac, dok još traje potraga za tijelima dvojice ribara.
20.12.2021. u 15:26
get url
text

Podsjetimo, jučer u 11.20 sati muškarac je prijavio da je njegov brat P. R. zajedno sa svojim prijateljem S. N. prethodnog dana oko 14 sati otišao na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se do trenutka prijave nisu vratili kući, a da je automobil od P. R. pronađen u blizini obale Save nedaleko od kružnog toka Gredice.

Odmah nakon prijave upoznata je Granična policija BiH, a brčanska policija je preduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku nestalih osoba, saopćeno je jutros iz ove policijske agencije.

Pored policije i Odjela za javnu sigurnost, u potrazi učestvuju i pripadnici nekoliko udruženja: Ronilačko-spasilački klub Nemo, Plivački klub Atos-Sava, X-Centar, piše portal Otisak.

Trenutno se na području Distrikta traga za ukupno četiri osobe.

Osim dvojice ribara, traga se i za Adnanom Omerčićem (1978), čiji nestanak je prijavljen sinoć oko 21.45 sati, dok još odranije traje potraga za Borislavom Mišovićem čiji je nestanak prijavljen 5. decembra.

Prema prijavi, on se udaljio od kuće u ulici Lejlića i do momenta prijave se nije vratio.

U trenutku nestanka na sebi je imao šarenu jaknu, crne duboke cipele, crnu kapu, deblje je građe, te duže kose i sa dužom bradom.

- Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su odmah nakon prijave izašli na teren i započeli pretragu terena s ciljem pronalaska nestale osobe. S obzirom da dosadašnja pretraga nije dala rezultate, Policija Brčko distrikta BiH poziva građane da pomognu u pronalasku imenovanog, te ukoliko posjeduju bilo kakve informacije o osobi opisa sličnog Adnanu Omerčiću, da ih dostave Policiji na brojeve telefona 122 i 049/233-200.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.