open-navfaktor-logo
search
Vozilo pronađeno
U Zenici uhapšen 22-godišnjak zbog krađe automobila Instituta za zdravlje i sigurnost hrane
Policajci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona pronašli su ukradeni automobil Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, te uhapsili osumnjičenog za krađu tog vozila. 
15.12.2020. u 13:53
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, Policijskoj stanici Centar u subotu je prijavljeno da je dan ranije, oko pet sati ujutro u ulici Zmaja od Bosne, tačnije na parkin prostoru Poslovne zone Zenica, ukraden automobil "hyundai", koji je u vlasništvu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. 

- Odmah nakon zaprimljene prijave na lice mjesta su upućeni policijski službenici, koji su obezbijedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe radi vršenja uviđajnih radnji, te su o navedenom odmah upoznate susjedne policijske agencije, kao i policijske stanice na području iz nadležnosti Uprave policije MUP-a ZDK, radi pronalaska otuđenog vozila, kao i pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela.  Koordiniranim radom i razmjenom informacija, te intenzivnim operativnim aktivnostima službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, došlo se do saznanja da se otuđeno vozilo nalazi na području Republike Srpske, općina Laktaši, gdje su ga službenici Policijske stanice Laktaši i locirali, nakon što su o svemu obaviješteni od strane službenika Policijske uprave I u Zenici. Na mjestu pronalaska vozila je izvršen uviđaj - navodi se u saopćenju.

Nakon što je ukradeni automobil pronađen, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su nastavili prikupljati operativna saznanja o počiniocu teške krađe, te su došli do saznanja sa se u vezu s tim krivičnim djelom može dovesti osova inicijala K. A. (22) iz Zenice. 

On je jučer oko 15 sati pronađen na području Zenice, te uhapšen i kriminalistički obrađen.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, protiv K. A. će Tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj sumnje da je počinilo krivično djelo teška krađa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.