open-navfaktor-logo
search
MUP ZDK
U Zenici uhapšeno pet osoba zbog prodaje droge, evo šta je zaplijenjeno u policijskim pretresima
U nastavku akcije "Meta II" koju su proveli pripadinci MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i MUP-a RS-a u Zenici i Istočnom Sarajevu uhapšeno je pet osoba iz Zenice, te su zaplijenjeni automatska puška i određena količina droge.
07.03.2024. u 14:14
get url
text

Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije "Meta II", u ranim jutarnjim satima, policijski timovi MUP-a ZDK te MUP-a RS-a započeli su istovremene pretresi na devet lokacija u Zenici, te jednoj lokaciji u Istočnom Sarajevu.

Akcija je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

- Pretresi objekata i objekata na navedenim lokacijama obavljani su s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koje su meta akcije, a koje se sumnjiče za izvršenje više krivičnopravnih radnji u okviru krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivičnog djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije  Zeničko-dobojskog kantona - saopćeno je još jutros iz MUP-a ZDK.

Naknadno su saopćili da je tokom pretresa uhapšeno pet osoba koje se sumnjiče za izvršenje navedenih krivičnih djela i to:

1.        N. A, rođen 1980. godine,

2.        B. S, rođen 1979. godine,

3.        V. J, rođen 2003. godine,

4.        Š. A, rođen 1986. godine i

5.        O. J, rođen 1994. godine.

- Svih pet uhapšenih su iz Zenice, koji su nakon izvršenih pretresa sprovedeni radi ispitivanja u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona - saopćio je MUP ZDK.

VEZANI TEKST - Policija pretresa deset lokacija u Zenici i Istočnom Sarajevu, na meti dileri droge

Pretresima stambenih i drugih objekata koje su koristili uhapšeni pronađeno je oduzeto: automatska puška, 200 grama heroina, 280 grama spida, kilogram marihuane, devet mobitela sa pripadajućim SIM karticama, dvije vage za precizno mjerenje i alat za otključavanje brava na vratima.

- Nakon ispitivanja u policiji uhapšene osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje - saopćio je MUP ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.