open-navfaktor-logo
search
Predat Tužilaštvu
Uhapšen vozač koji je udario biciklistu na Ilidži pa pobjegao
Granična poslicija Bosne i Heregovine zaustavila i uhapsila muškarca R. L. iz Sarajeva, za kojim je raspisana potraga jer je pobjegao nakon izazvanja saobraćane nesreće na Ilidži u kojoj je teško povrijeđen biciklista H. M. 
26.09.2022. u 15:43
get url
text

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćanje istrage su 24. septembra preuzeli od službenika policije Granične policije BiH uhapšenog R. L. iz Sarajeva rođenog 1993. godine, za kojim je bila raspisana potraga. 

Uhapšeni R. L. je 22. septembra u 5:30 sati pobjegao nakon što je na Ilidži učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je biciklista H. M. iz Sarajeva zadobio teške tjelesne povrede. 

- Policijski službenici su u ulici Rakovička cesta, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli predmetno vozilo. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na mjestu pronalaska vozila uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci soabraćajne i mašinske struke. Uhapšeni R. L. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za počinjena teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja i neukazivanjem pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći - navodi se u saoćenju MUP-a KS. 

VEZANI TEKST - U saobraćajnoj nesreći u Hrasnici teško povrijeđen biciklist

Kako dalje navode, nakon završene kriminalističke obrade, uhapšeni R. L. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, ističući da su veliki doprinos na pronalsku osumnjičenog policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije i Granične policije Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.