open-navfaktor-logo
search
Priznala krivicu
Ukrajinka kažnjena s 13 mjeseci zatvora: Žene iz Ukrajine i Rusije dovodila u BiH i navodila na prostituciju
Optužena Natalia Načinkin (1989), državljanka Ukrajine, sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju, saopćilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.
17.10.2022. u 10:50
get url
text

Sporazumnim priznanjem previđena je kazna zatvora od 13 mjeseci, kao i oduzimanje predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem, optužena je u potpunosti prihvatila odgovornost za krivično djelo za koje je tereti Tužilaštvo BiH, te se odrekla prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju joj na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

Ovaj predmet predstavlja dio obimne istrage, uključujući i međunarodnu pravnu pomoć i komunikaciju  sa partnerskim institucijama i agencijama, a u optužnici se navodi da je optužena, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, vrbovala strane državljanke, uglavnom sa područja Ukrajine i Rusije, te ih dovodila u BiH, pronalazila smještaj i iskorištavala radi pružanja seksualnih usluga za novac.

Nakon razmatranja sporazuma, on je prihvaćen od Suda te je optuženoj izrečena navedena kazna, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.