open-navfaktor-logo
search
Izbor 7.000 kompanija
Vanjskotrgovinska komora BiH najboljim izvoznicima dodijelit će nagradu Polet
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine predstavila je projekt Izbor i dodjela nagrade najuspješnijim izvoznicima iz Bosne i Hercegovine i najavila svečanu manifestaciju prve dodjele nagrada Polet.  
12.12.2023. u 15:00
get url
text
VTK BiH
VTK BiH

U izboru za ove nagrade bilo je skoro 7.000 kompanija. Izvoznici s domaćim kapitalom, kompanije izvoznice sa stranim kapitalom i registrovanim sjedištem u BiH, kao i kompanije s državnim kapitalom. Za zapažene poslovne rezultate u izvozu, prema kriterijima, rangirano je 876 kompanija, od čega je njih 45 nominirano u devet kategorija. Nominirani su ostvarili izvoz viši od dvije milijarde maraka, imaju više od 18.000 zaposlenih i ostvarili su dobit od oko 650 miliona maraka.

- Cilj ovog projekta je promovirati najbolje bh. izvoznike, njihove ostvarene rezultate u poslovanju i izvozne performanse, kako bi ih potaknuli na održavanje kontinuiteta uspješnosti. Nagrade će biti dodijeljene prvima među jednakima, jer metodološki izbor, jako strog i profesionalan, daje snažan kredibilitet i još više zadužuje i obvezuje VTK BiH u trajnim nastojanjima da se ekonomiji, kao pokretaču razvoja i prosperiteta, dodijeli mjesto u našem društvu koje mu pripada - rekao je predsjednik VTK BiH, Vjekoslav Vuković. 

Naziv i vizuelni identitet nagrade Polet kreirali su studenti Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu pod mentorstvom prof. dr. Jasne Mujkić na Odsjeku za produkt dizajn i docenta Sandra Drinovca na Odsjeku za grafički dizajn, navodi se u saopćenju Vanjskotrgovinske komore BiH. 

Koje kompanije su nominirane i koje su prvorangirane u devet kategorija bit će poznato 14. decembra 2023. godine za kada je planirana svečana manifestacija prve dodjele nagrada Polet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.