open-navfaktor-logo
search
FIPA
Velika Britanija na desetom mjestu investitora u  BiH 
Novi bh. ambasador Vanja Filipović je izrazio spremnost da se priključi naporima FIPA-e i intenzivno radi na kontaktima sa svim potencijalnim investitorima iz Velike Britanije
29.07.2019. u 14:46
get url
text

Novoimenovani ambasador BiH u Velikoj Britaniji Vanja Filipović se u Agenciji  za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) priprema za rad na privlačenju novih britanskih investicija u BiH.

Direktor FIPA-e Gordan Milinić ga je upoznao da postoji veliki prostor i šanse za povećanje britanskih  investicija, pošto je trenutno Velika Britanija na desetom mjestu na listi investitora u BiH. Dosad je iz Velike Britanije pristiglo 453 miliona KM investicija, što čini 3,4 posto od ukupnih investicija u BiH. U investiranju je učestvovalo 126 britanskih kompanija, među kojima su najznačajniji EFT, Steal-min, Mineco, Mital, RPC i drugi.

FIPA intenzivno radi na privlačenju  britanskih investitora, pa su u posljednje vrijeme skupa sa Ambasadom BiH u Londonu organizovani investicioni forum i  učešće na poznatom skupu investitora - sajmu Going Global FDI.

Novi ambasador Filipović je izrazio spremnost da se priključi naporima FIPA i intenzivno radi na kontaktima  sa svim potencijalnim investitorima iz Velike Britanije, navodi se u saopćenju Agenciji  za unapređenje stranih investicija BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.