open-navfaktor-logo
search
Čeka se DNK analiza
Wagnerov kanal i Ruska uprava za zrakoplovstvo tvrde da je poginuo Prigožin
Grey Zone, Telegram kanal povezan sa Jevgenijem Prigožinom saopćio je nešto prije 22 sata da je vođa plaćeničke vojske Wagner mrtav nakon što se u Rusiji tokom dana srušio avion u kojem, tvrde brojni izvori, među putnicima bio i nekadašnji bliski saradnik ruskog predsjednika Vladmira Putina.
23.08.2023. u 21:49
get url
text

VEZANI TEKST - Javljaju svjetski mediji: Prigožin bio na spisku putnika aviona koji se srušio u Rusiji

- Šef Wagnera, ruski heroj i istinski domoljub Jevgenij Viktorovič Prigožin umro je od posljedica djelovanja izdajnika Rusije. Ali on će i u paklu biti najbolji. Slava Rusiji - objavili su. 

I Ruska uprava za civilno zrakoplovstvo oko 22 sata potvrdila je da su poginuli Jevgenij Prigožin i njegov saradnik Dmitrij Utkin, prenijela je Anadolija. 

Također, Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, na svom Twitteru je napisao da su čelnici Wagnera potvrdili da su Prigožin i  Utkin mrtvi.

- Tijela Prigožina i Utkina su približno identifikovana, čeka se još DNK analiza - citirao je Gerašenko ruske medije.

Također, Geraščenko je na društvenim mrežama objavio fotografiju dijela aviona koja, prema njegovim riječima, pokazuje da je pucano na avion.

- Na snimci možete vidjeti mnogo malih rupa na nekim dijelovima palog aviona. Ovako bi mogla izgledati šteta od sistema protuzračne obrane koji sadrže razorne elemente koji bi mogli uništiti trup aviona - napisao je Geraščenko.

Tijela svih 10 ljudi koji su putovali u avionu koji se srušio izvučena su sa mjesta pada, a operacija potrage je završena, navodi agencija Interfax pozivajući se na hitne službe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.