open-navfaktor-logo
search
Pronađen u subotu
Završena obdukcija, poznat uzrok smrti dječaka iz Nevesinja
Jedanaestogodišnji dječak Vukašin Samardžija iz Nevesinja, koji je nestao u četvrtak popodne, u subotu je pronađen mrtav, u potoku među šibljem oko Nevesinjskog polja, u mjestu Pomakovci, a na tijelu nema znakova nasilja, a obdukcija je pokazala da je dječak preminuo od hladnoće.
28.03.2021. u 10:49
get url
text

Da dječakova smrt nije bila nasilna potvrdio je i Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva u Trebinju nakon što je u trebinjskoj prosekturi dr. Dražen Damajnjuk, specijalista sudske medicine u nedelju ujutro obavio obdukciju.

- Smrt je zadesnog karaktera, nastupila kao posljedica smrzavanja, kojoj je najvjerovatnije prethodio epileptični napad – saopćio je Vukanović.

Pretpostavlja se da je dječak vjerovatno preminuo još u noći između petka i subote, jer se u subotu kući vratio pas koji ga je pratio, a bicikl koji je vozio posljednji put kada je viđen, pronađen je u potoku pored dječaka. 

Dječak je bio sitne građe, pa, iako je na sebi, pored trenerke imao i jaknu i čizme, preminuo je od hipotermije, jer je Nevesinje planinski kraj u kome su noći još jako hladne.

Dječaka je pronašla šestočlana ekipa uključena u opsežnu potragu koja je bila zadužena za taj rejon.

Za dječakom tuguje čitavo Nevesinje i cijela Hercegovina, upućujući porodici izraze saučešća, što je među prvim uradio i načelnik općine Nevesinje Milenko Avdalović, pišu Nezavisne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.