open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Ukrajine
Zelenski tvrdi da ima informacije: Rusija sprema eksploziju na Balkanu, obratite pažnju
Obratite pažnju na Balkan. Verujte mi, dobijamo informacije da Rusija ima velike planove. Bliski istok, a drugo odvraćanje pažnje, Balkan. Ukoliko zapadne zemlje i druge države svijeta ništa ne učine, bit će ponovo eksplozija tamo, kazao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
16.11.2023. u 13:35
get url
text

On kaže da to nije ništa novo.

- Među državama Balkana postoji kriza i ona nije od jučer. Upravo zato se tamo Rusija miješa, da bi jedna balkanska država ratovala protiv druge. Rusija je zainteresovana u odvraćanju pažnje i pomoći. Ima razlike kada ti pomažeš jednoj državi i kada tu pomoć i pažnju moraš da podijeliš između nekoliko njih - kazao je Zelenski, dodajući:

- Između nekoliko država, nekoliko kriza, nekoliko humanitarnih izazova. Ne radi se samo o oružju, nego i o humanitarnoj pomoći, također, ženama, djeci, koji su postali žrtve rata. 

On je dalje naveo i da se obrati pažnja na Moldaviju.

- Vjerujte mi, Rusija to isto tamo organizuje. Sada oni počinju da destabilizuju situaciju u Moldaviji. Žele da pokažu da nešto tamo nije bilio u redu sa izborima. Zbog čega? Da bi proglasili izbore nelegitimnim i skinuli proevropsku vladu. To je ono što Rusija radi - kazao je Zelenski.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.