open-navfaktor-logo
search
Jedino rješenje
Željeznice RS smanjuju broj radnika na 2.098
Za proces restrukturiranja Željeznica RS Svjetska banka je ranije odobrila kredit od 51 milion eura
29.12.2019. u 12:06
get url
text

Željeznice Republike Srpske (RS) trenutno zapošljavaju 2.265 radnika, a do kraja procesa restrukturiranja neophodno je da taj broj bude sveden na 2.098 zaposlenih. U martu 2017. godine počelo je restrukturiranje tog javnog preduzeća, a u upravi ističu da niko neće biti otpušten, već da će biti zbrinuti na osnovu zakona.

Vršilac dužnosti generalnog direktora tog javnog preduzeća Slavko Gligorić smatra da je proces restrukturiranja Željeznica RS bilo jedino rješenje za preduzeće.

- Tokom 2020. godine čekaju nas završne faze procesa restrukturiranja, tako da bi u 2021. godini imali novu organizaciju preduzeća i nove Željeznice RS. Tokom perioda koji je pred nama bit će donesena najbolja odluka da li će to biti holding, korporacija s dva odvojena ili zajedničkim preduzećima – istakao je Gligorić.

Najavio da 2021. godine, kada se završi proces restrukturiranja, Vlada RS planira da u Željeznice uloži oko 800 miliona KM, za period 2021-2025.godina, čime bi one bile tržišno konkurente i spremne za tržište koje mora da se otvori, kada je u pitanju taj sektor u RS-u.

Za proces restrukturiranja Željeznica RS Svjetska banka je ranije odobrila kredit od 51 milion eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.