open-navfaktor-logo
search
Užas u Južnoj Koreji
Žena optužena da je ubila dvoje novorođenčadi, tijela godinama držala u zamrzivaču
Policija u Južnoj Koreji saopćila je da je zatražila nalog za hapšenje žene optužene da je ubila dvoje svojih novorođenčadi i godinama držala njihova tijela u zamrzivaču.
24.06.2023. u 19:35
get url
text
Policija ispred kuće žene
Policija ispred kuće žene

Zvaničnik pokrajinske policije Gyeonggi Nambu rekao je za CNN da je žena u svojim 30-ima priznala da je ubila bebe i rekla da je to učinila jer se suočila sa ekonomskim poteškoćama u brizi za svoje troje druge djece, starosti 12, 10 i osam godina.

Novorođenčad su bila stara samo jedan dan kada su umrla, dodao je zvaničnik.

Njena prva navodna žrtva bilo je njeno četvrto dijete, rođeno u bolnici u novembru 2018. godine. Policija navodi da je djevojčicu zadavila dan nakon porođaja, a tijelo stavila u zamrzivač svoje kuće. Ona je optužena da je isto uradila i svom petom djetetu, dječaku rođenom u novembru 2019. godine.

Njen suprug je rekao da mu je rečeno da je dvoje djece pobačeno, te da stoga nije znao za navodna ubistva, navodi policija.

Slučaj je izašao na vidjelo u maju kada je vladin odbor za reviziju i inspekciju utvrdio da rođenja beba nikada nisu zvanično registrovana, iako je postojala evidencija o njihovim rođenjima u bolnici.

Odbor je tada obavijestio vlast u Suwonu koja je zatražila policijsku istragu nakon što je majka odbila inspekciju na licu mjesta.

Policija je 21. juna izvršila pretres i zapljenu u kući žene, tokom koje je priznala ubistva, navodi policija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.