open-navfaktor-logo
search
"Izrael prisiljen na rat"
HDZ-ov europarlamentarac: Dosta je bilo podržavanja islamizma u Evropi
HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol govorio je na sjednici Evropskog parlamenta o situaciji u Gazi te pregovorima za prekid vatre.
27.02.2024. u 19:17
get url
text

VEZANI TEKST - Sokol: Schmidt pomogao Hrvatima, uklonjeni bošnjački ekstremisti iz Sarajeva koji su bili glavni problem

- U svojoj rezoluciji iz januara, Evropski parlament zauzeo je jasno stajalište o situaciji u Gazi pri čemu je zatražio trajni prekid vatre, ali uz uvjet da se hitno i bezuvjetno oslobode svi taoci te da se raspusti teroristička organizacija Hamas. Potpuno je jasno da nema opstanka i sigurnosti Izraela bez uništenja Hamasa. U temeljnim dokumentima Hamasa i dan-danas se poziva na ubijanje Židova gdje god se oni nalaze - saopćio je Sokol, prenosi Index.

Drugim riječima, dodao je, Hamas naprosto mora nestati, zajedno sa svima onima koji ga podržavaju.

- Nažalost, mnogi s lijeva i danas ovdje relativiziraju zločine koje je počinio Hamas i pokušavaju izjednačiti krivnju za rat na koji je Izrael prisiljen. Istovremeno, činjenica je da se Hamasovi teroristi perfidno skrivaju iza žena i djece koje uporno koriste kao živi štit suprotno svim pravilima međunarodnog prava i običajima ratovanja.

Hamas je odavno prestao biti samo izraelski problem te je postao širi faktor nestabilnosti i nesigurnosti, pogotovo u Evropskoj uniji, gdje njegovi pristaše - redom islamisti, šire govor mržnje u srcima evropskih gradova. Stoga, recimo dosta relativizaciji Hamasovih zločina, izjednačavanju krivnje i podržavanju islamizma u Europi - rekao je Sokol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.