open-navfaktor-logo
search
Zaražena koronom
Skandal u Beogradu: Fotografije polugole pacijentice zgrozile javnost, komentari koji su uslijedili još gori
Takve fotografije se masovno dijele na društvenoj mreži Instagram i to iz Beogradske arene, koja je od oktobra ponovo prešla u COVID-sistem, a na njima je naga pacijentica.
11.11.2020. u 19:02
get url
text

Pomenute fotografije su najverovatnije uslikane sa video snimka nadzornih kamera u ovoj privremenoj Covid-bolnici, što je pogrešno na tako mnogo načina. I postavlja se pitanje – ko će za to da odgovara?

Na slikama se vidi žena, tačnije pacijentica, koja je u Arenu smještena zbog prisustva koronavirusa. Na spornoj fotografiji ona sjedi na krevetu u grudnjaku, a na narednoj je naga do pojasa.

Ove fotografije dospjele su u javnost, a da lice i identitet ove žene nisu zaštićeni. Osoba koja je za to zaslužna, kao da nije ni pomislila da je ta žena nečija ćerka, majka… Uostalom, pišu srbijanski mediji, "da li smo kao društvo toliko potonuli, da se slike oboljelih pacijenata u donjem vešu ili bez njega dijele kao sasvim normalna stvar?!"

Inače, u ovoj privremenoj bolnici su, prema riječima koordinatora Arene dr. Vlade Batnožića, uglavnom smješteni teži pacijenti sa jednostranom ili obostranom upalom pluća.

Dakle, žena sa fotografije je u Beogradskoj areni kako bi sačuvala svoje zdravlje, a ne da bi je neko fotografisao nagu i onda te slike objelodanio javno.

Odavno je jasno da je primitivizam zaposjeo sve sfere života. U prilog tome svjedoče komentari na ovu objavu, a ovo su samo neki od njih:

"Gdje ima ta korona da je se nadišem", "Stavili nju tamo da privuče i zdrave", "Nadula se od korone", "Nije ni čudo da teško diše", prenosi portal Alo.rs.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.