open-navfaktor-logo
search
Šarolika ponuda
U Dubrovniku osim turizma cvjeta prostitucija, navodno ima potrage i za transrodnim osobama
Osim privatnih smještaja, hotelijera i ugostitelja, na krajnjem jugu Hrvatske povećanje poslovnih aktivnosti ove sezone doživjele su još neke djelatnosti. No neke od njih nisu legalne.
12.11.2022. u 17:48
get url
text

Sredinom novembra, uz bogatu gastronomsku ponudu, Dubrovnik nudi i šaroliku bazu escort djevojaka, piše RTL.

Njihovo glavno oružje internet, rade pretežno od 8 do 23 sata, a sat druženja uglavnom naplaćuju od 100 do 300 eura.

Sudeći prema njihovim internetskim profilima, djevojke koje operiraju po Dubrovniku najčešće imaju od 20 do 40 godina. Potvrđuju to i u dubrovačkoj policiji koja je samo ove godine zbog prostitucije prekršajno procesuirala ukupno 19 žena, što je više nego inače.

- Što je i logično, jer krenula je opet turistička sezona kao prijašnjih usluga, a s time je porasla i potražnja za seksualnim uslugama koje se plaćaju - rekao je za RTL Zoran Tikvica, voditelj krim službe dubrovačke policije.

Ovaj portal navodi da se prostitutke naplaćaju i kazni, uglavnom od 200 do 800 kuna.

Porast prostitucije u biseru hrvatskog Jadrana istraživala je i dubrovačka novinarka Ivona Butjer Mratinović. Kaže najviše je Brazilki, a prate ih Ruskinje i Ukrajinke.

- Zanimljivo je kako smo neslužbeno doznali da je bilo potrage i za transrodnim osobama, znači osobama koje su rođene kao muškarci ali se osjećaju kao žene - rekla je novinarka Ivona Butjer Mratinović.

Uz recepcionere, i taksisti u Dubrovniku nisu lišeni pitanja gdje ima djevojaka za zabavu. U neformalnom razgovoru otkrivaju kako zbog Interneta napojnice za takve informacije više nisu ni blizu onima kao u "stara dobra vremena".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.