open-navfaktor-logo
search
U noćnom klubu
U Zagrebu ubijen kriminalac koji je krijumčario drogu preko BiH
Zagrebačka policija izvijestila je kako je jutros oko 4:45 u klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca na zagrebačkoj Trešnjevci došlo do ubistva.
22.04.2023. u 10:26
get url
text

U narodnjačkom klubu ubijen je Tomislav Sabljo, Uskokov optuženik u akciji Tebra. Ubijen je nakon što je došlo do fizičkog sukoba više osoba. Upucao ga je redar.

- Muškarac koji se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom je uhapšen i pod nadzorom policije. U toku su uviđaj i kriminalističko istraživanje - izvijestili su iz policije.

Jutarnji list piše kako je Sabljo bio naoružan. U njega je pucao redar Kristijan K. Ubio ga je s metka metka u prsa.

 Sabljo je ranije uhapšen i optužen u akciji Tebra kao jedan od vođa zločinačke organizacije koja je krijumčarila drogu, palila aute i utjerivala dugove.  Sabljo je predvodio grupu u kojoj su optuženi i Tomislav Sučić i Đorđe Vuletić. 

 Tomislav Sabljo                                 FOTO: Jurica Galoic/Pixsell

Oni su se teretili da su u sastavu zločinačkog udruženja od 2016. do 2019. godine počinili niz teških krivičnih djela, počevši od krijumčarenja droge, preko zapaljenja auta, do poticanja na teško povređivanje i protupravne naplate.

Sablju i Sučića USKOK je optužio da su uz pomoć još sedam suoptuženih osoba prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina.

Terete se da su marihuanu kupovali od ilegalnih proizvođača i krijumčara u Albaniji i Crnoj Gori te organizirali njeno dopremanje u Bosnu i Hercegovinu, gdje je drogu, u okviru dogovorenog plana, preuzimao suoptuženi Zdravko Bilić i skladištio ju u blizini Ljubuškog.

Bilić je potom, prema optužbi, za prevoz droge preko granice iz BiH u Hrvatsku angažovao sada optuženu službenicu granične policije Antonelu Govorko, koja je dobro poznavala sistem kontrole i nadzora državne granice i načine kako ih izbjeći.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.