VEZANI TEKST - Šokantne tvrdnje Miljana Vujovića u sudu: Sa Bajčetićem sam trebao pripremiti teren za ubistvo Vukote Govedarice?!

- Odbijaju se, kao neosnovane, žalbe Republičkog javnog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, optuženog Miljana Vujovića i njegovog branioca, te potvrđuje presuda Okružnog suda u Banjoj Luci od 21. aprila 2022. godine – potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS-a.

Vujović je spomenutom presudom osuđen na dvije godine za krivično djelo zločinačko udruženje i 13 godina za krivično djelo ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 14 godina i šest mjeseci zatvora.

Presuda mu je izrečena u ponovljenom postupku, a Vrhovni sud RS-a je prije toga, u januaru 2022. godine ukinuo presudu kojom je bio osuđen na 15 godina zatvora i predmet je vratio na novo suđenje.

Prema navodima optužnice Vujović se teretio da je tokom prve polovine septembra 2016. godine, na području Bileće, organizovao zločinačko udruženje koje je imalo za cilj vršenje krivičnih djela iznude i otmice, čiji su članovi postali Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna, za sada, neidentifikovana osoba.

Protiv članova ovog udruženja postupci su ranije pravosnažno okončani. Radmilović je osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana, a bivši policajac MUP-a Republiek Srpske Dragan Šarenac na šest mjeseci jer je pomogao u uklanjanju tragova.

Vujović je uhapšen tek u junu 2018. godine u Beogradu na osnovu potjernice i to sa lažnim dokumentima.

VEZANI TEKST - Miljanu Vujoviću ukinuta presuda za ubistvo Petra Bajčetića u Bileći

U optužnici protiv njega stoji da je napravio plan da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali ga je onda izmijenio jer je saznao da oštećeni ipak neće otići na put nego ostati u Bileći.

Teretio se da je zajedno s nepoznatim muškarcem otišao u Bileću, a žrtvu su sačekali ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića. Kada je Bajčetić izašao iz automobila, Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u drugo vozilo. Međutim, on se opirao i tada je ispaljen hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu. Na putu do bolnice u Podgorici, podlegao je od zadobijenih povreda.