open-navfaktor-logo
search
Pokazali snagu
Akar u Azerbejdžanu: Uspjeh azerbejdžanske vojske proslavljen je i širom Turske
Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar izjavio je da je azerbejdžanska vojska u Nagorno-Karabahu ostvarila uspjeh koji će u historiji biti upisan zlatnim slovima i kojim je cijelom svijetu pokazala svoju snagu.
11.11.2020. u 10:19
get url
text

U društvu komandanata kopnenih i zračnih snaga Turske Umita Dundara i Hasana Kucukakyuza, Akar je jučer posjetio Azerbejdžan i sastao se s azerbejdžanskim ministrom odbrane Zakirom Hasanovom. Na smotri u Bakuu Akar je čestitao azerbejdžanskoj vojsci na oslobađanju teritorije Nagorno-Karabaha koja je skoro tri decenije bila pod armenskom okupacijom.

U obraćanju prisutnim Akar je istakao da će Turska i dalje biti uz bratski Azerbejdžan koji je opravdano pokrenuo operaciju oslobađanja okupirane teritorije i zaustavljanja višedecenijskih armenskih napada.

- Hrabrost koju je azerbejdžanska vojska pokazala tokom 44-dnevne operacije zaslužuje svaku pohvalu i to je bila operacija o kojoj će se zlatnim slovima pisati u historiji i o kojoj će se pričati 44 godine - kazao je Akar.

Odavši počast hrabroj azerbejdžanskoj vojsci, Akar je kazao da je uspjeh u Nagorno-Karabahu bio svojevrsno buđenje i pokazatelj snage azerbejdžanske vojske.

- Uspjeh azerbejdžanske vojske proslavljen je širom Azerbejdžana, a takva slavlja su bila i u Ankari, Istanbulu, Izmiru i u cijeloj Turskoj. To je pokazatelj našeg bratstva - kazao je Akar.

Azerbejdžanski ministar odbrane Hasanov je kazao da je azerbejdžanski narod skoro tri decenije s čežnjom čekao na oslobađanje Nagorno-Karabaha od armenske okupacije. Ističući kako je vojska Azerbejžana pokazala da je spremna životima braniti domovinu, Hasanov se zahvalio Turskoj na svesrdnoj pomoći koju pruža Azerbejdžanu u njegovoj pravednoj borbi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.