Naklonjen opoziciji

Amidžić Bashara al-Assada: Naše pravo prezime je Wahhish i ima značenje "divlja zvijer" 

Objavljeno: 16.08.2019. u 11:50

Firas al-Assad je ranije na društvenim mrežama napisao kako je njegov amidžić Bashar al-Assad odgovoran za smrt na stotine hiljada Sirijaca, među kojima su i članovi njihove porodice

FOTO: AA

Firas al-Assad, inače amdžić aktuelnog sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, izjavio je kako je njihov djed Ali al-Assad promijenio porodično prezime, odnosno kako je porodica ranije nosila prezime "Wahhish" što u arapskom jeziku ima značenje "divlja zvijer", javlja Anadolu Agency (AA). 

Firas al-Assad, koji je naklonjen sirijskoj opoziciji i poznat po kritikama i osudama na račun sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, je na društvenoj mreži Twitter napisao kako je njihov djed promijenio porodično prezime "Wahhish", koje ima značenje "divlja zvijer", u "Assad" sa značenjem "lav". 

Firas al-Assad je podijelio fotografiju iz lične karte njegovog djeda Alija al-Assada, te pojasnio kako je zapravo pravo prezime njihove porodice "Wahhish", a ne "Assad".  Pozvao je da se ova fotografija što više dijeli na društvenim mrežama, jer zbog žalbi može biti uklonjena. 

Firas al-Assad je ranije na društvenim mrežama napisao kako je njegov amidžić Bashar al-Assad odgovoran za smrt na stotine hiljada Sirijaca, među kojima su i članovi njihove porodice. 

 

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije