State Department

Assadov režim izveo nove hemijske napade na sjeverozapadu Sirije

Objavljeno: 22.05.2019. u 08:28

Glasnogovornica State Departmenta Morgan Ortagus izjavila da postoje znakovi da Assadov režim ponovo upotrebljava hemijsko oružje, uključujući i napade hlorom u sjeverozapadnoj Siriji

FOTO: ARHIV

Američki State Department je saopćio da je režim Bashara al-Assada izveo nove hemijske napade na sjeverozapadu Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

-Nažalost, i dalje vidimo znakove da je Assadov režim 19. maja, u jutarnjim satima, ponovo upotrebio hemijsko oružje, uključujući i napade hlorom u sjeverozapadnoj Siriji - istakla je glasnogovornica State Departmenta Morgan Ortagus u saopćenju.

-Sjedinjene Američke Države i dalje pažljivo prate vojne operacije Assadovog režima u sjeverozapadnoj Siriji, uključujući i indikacije o bilo kakvoj novoj upotrebi hemijskog oružja od sirijskog režima - rekla je Ortagus.

Njena izjava dolazi u momentima dok sirijski režim izvodi novu ofanzivu na sjeverozapadu Sirije, a SAD upozorava da bi to bila "nepromišljena eskalacija" koja bi mogla destabilizirati cijeli region.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije