Chantelle je morski pas zgrabio za desnu nogu, a Mark je psa udarao dok nije otišao. Povrijeđena 35-godišnjakinja oporavlja se nakon operacije.

- Kada vidite majku svog djeteta, svoj oslonac, sve ono što jeste, onda samo reagirate. Jedina misao koju sam imao bila je: samo joj se makni s noge. Samo je pusti - ispričao je potreseni Rapley novinarima Reutersa.

Kad je 35-godišnjakinju morski pas povukao u vodu s daske, Mark je bio dva metra od nje. Nakon prvog napada sama se popela na dasku, a suprug je došao do nje i sjeo joj iza leđa.

- Popeo sam se na dasku iza nje. Morski pas joj je zgrabio za list desne noge. Gledao sam ga u lice. Nisam se popeo na njega, nego sam ga udarao odozgo - ispričao je Rapley te istaknuo kako se njegova supruga sama popela natrag na dasku nakon što ju je morski pas prvi put povukao u vodu.

On je u tom trenutku bio dva metra od nje te kaže, da se nije sama popela i bila dovoljno snažna, vjerovatno joj ne bi mogao pomoći.

- Dvojica su veslala prema njoj odmah iza mene. Ne mislim da sam heroj, tako bi trebalo nazvati sve ljude koji su odradili izvrstan posao kako bi je održali na životu - dodao je Rapley, prenosi Daily Mail.

Grupa kupača koja je pritekla u pomoć kazala je kako su Chantelle stavili zavoje i pokušavali zaustaviti krvarenje iz noge na području bedra i lista, a ona je hrabro i smireno govorila:

"Dobro sam, dobro sam".

Jedan od očevidaca kazao je kako su nakon napada vidjeli morskog psa kako pliva uz obalu povremeno iskačući iz vode s dijelom žrtvine daske za surfanje u raljama.

Rapley je posjetio suprugu u bolnici nakon operacije. Kaže da je bila budna i da se brine za njihovog sina i kako će on prihvatiti ono što slijedi.