open-navfaktor-logo
search
Pogođena granatom
Azerbejdžanac kopajući rukama spasio porodicu ispod ruševina srušene kuće
Azerbejdžanac Mais Memmedov, čija kuća je pogođena granatom armenske vojske, vlastitim rukama je spasio svoju porodicu ispod ruševina.
04.10.2020. u 19:55
get url
text

Armenska vojska nastavlja izvoditi napade na civilna naselja na području Azerbejdžana.

Na provinciju Beylegan od sinoć je ispaljen veliki broj granata koje su pogodile mnoge domove, a u jednom od napada je pogođena i kuća Maisa Memmedova, koja je potpuno uništena.

Nakon što je pogođena, ispod ruševina kuće ostalo je ukupno pet osoba, uključujući njegovu suprugu, kćer i još troje gostiju, među kojima dvoje djece.

Memmedov je u razgovoru za Anadoliju ispričao da je bio na ulici s komšijom kada je čuo zvuk granate te su odmah otišli do njegove kuće gdje ih je dočekao strašan prizor.

Kako je ispričao, bio je u neopisivoj panici i odmah su počeli rukama kopati kako bi spasili ukućane i druge koji su ostali ispod ruševina.

- U jednom momentu sam osjetio da me dijete ispod ruševine uhvatilo za nogu. Vani se mogla vidjeti samo jedna ruka. Shvatio sam ubrzo da je to moja kćerka. Odmah smo počeli kopati rukama. Jedno po jedno, sve smo ih uspjeli spasiti ispod ruševine. Spasili smo moju suprugu, kćer i naših troje gostiju. Neće nas Armenci ovim uplašiti. Sve ćemo dati za našu domovinu - kazao je Memmedov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.